На път за Скопие самолетът с руския министър на външните работи

...
На път за Скопие самолетът с руския министър на външните работи
Коментари Харесай

Лавров е прелетял над Турция и Гърция, но не и над България

На път за Скопие самолетът с съветския министър на външните работи Сергей Лавров е прелетял  над Турция и Гърция, само че не над България, както се е предполагало, предаде агенция ТАСС. Тя се базира на данни на профилирания уебсайт за следене на полети FlightAware. Полетът е траял над пет часа, като Лавров към този момент е в Скопие за министерската среща на ОССЕ, предава сътрудник на ТАСС.

След искане от страна на Северна Македония бе обещано позволение за прехвръкване на самолета на съветския външен министър Сергей Лавров през българското въздушно пространство.

ТАСС допуска, че повода самолетът на Лавров да не премине през българското въздушно пространство е наличието на представителя на съветското министерство на външните работи Мария Захарова, която е в санкционния лист според настоящото право на Европейски Съюз.

В изказването на Министерство на външните работи категорично се споделя: " Даденото позволение се дава за присъединяване в съвещанието на Съвета на министрите на ОССЕ в Скопие на министъра на външните работи на РФ Сергей Лавров и попада под изключенията от използването на санкционния режим на Европейски Съюз по отношение на него. Даденото позволение не се отнася за членове на делегацията му, които също са глобени лица, според настоящото право на Европейски Съюз, което е категорично упоменато в нотата-отговор на българската страна ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР